Activiteiten

Natuurlijk zijn er voldoende activiteiten aan de zuidkust van Turkije, waaruit u een keuze kunt maken. Zo kunnen we na een heerlijke middag meezeilen, afmeren in Fethiye. De volgende dag kunt u met de dolmus naar het schitterende Ölüdeniz, met zijn prachtige witte stranden en de mogelijkheid om te gaan ‘parapenten’. Het evenwicht tussen natuur en ontwikkeling is hier perfect in stand gehouden. Vooral in het laagseizoen kunt u hier genieten,  zonder al teveel touristen om u heen.

Dalyan.

Nabij Dalyan kunnen we afmeren aan een geweldige steiger van Eckencëk. Het is een bijzondere ervaring om hier te eten, waarbij de menukaart door één van de bedienden wordt opgedreunt. Het is zeker de moeite waard om een dag te blijven liggen en met een motorboot naar Dalyan te gaan. De boottocht neemt u mee door de rietvelden op de zoetwater rivier ‘Dalyan’. Er is een schildpaddenstrand en u kunt de de Lycische graven bezoeken.  Hoe kon men in de 4e eeuw voor C. werken op deze steile rotswanden? Ontdek het zelf en laat u verrassen.

Thumb Bay.

Wat denkt u er van om eens snorkelen of te gaan waterskiën in Thumb bay. Onze Turkse gastheer ‘Ali’ leert het u binnen enkele ogenblikken. Ook hier heeft men dagelijks  verse vis en heeft men de Turkse keuken in stand gehouden. ’s Ochtends vers gebakken brood vanuit de steenoven, en zo kunt u een Turks ontbijt nuttigen. Heeft u nog zin in een wandeling, dan kunt u ook hier één van de koningsgraven bewonderen.

Bekijk de routes voor de mogelijkheden van reis van 1, of een reis van 2 weken.

Neem een kijkje op de pagina prijzen voor informatie over de mogelijkheden en kosten.

De mooiste activiteit blijft toch het samen zeilen in Turkije onder begeleiding van een schipper!